solum mielenterveys ja päihde

Eino asuu Mielenterveys ja Päihde -yksikössämme Niittykodissa ja toimii kokemusasiantuntijana. Tutustu Einon kokemuksiin ja arkeen Niittykodin yksikössämme!

Sujuvaa ja toiminnallista arkea Niittykodilla

Olen asunut Solumin Mielenterveys & Päihde -yksiköissä Vuorikodilla ja Niittykodilla nyt yhteensä 2,5 vuotta. Tällä hetkellä asun Niittykodilla, jossa viihdyn hyvin.

Olen kokenut hyötyneeni erittäin paljon Solumin mielenterveyskuntoutuksen palveluista oman kuntoutumiseni tukena. Arki yksiköissä on sujuvaa ja harrasteryhmiin ja muuhun päiväohjelmaan saa osallistua juuri sen verran kuin itselle tuntuu sopivalta.

Vapaa-ajalla olen tykännyt katsoa elokuvia ja sarjoja, lukea kirjoja, valokuvata ja kiertää kirpputoreilla tekemässä löytöjä. Olen vieraillut myös monenlaisissa tapahtumissa. Olen kokenut pystyväni tekemään paljon itselleni mieleisiä asioita Niittykodilla asuessa. Satunnaisesti olen myös osallistunut Poppoon toimintaan ja Poppoon festareille.

Kokemusasiantuntija tarjoaa arvokasta tietoa vertaisilleen

Näen itselläni oikein hyvät tulevaisuudennäkymät. Pitkän aikavälin tavoitteena minulla omaan asuntoon muutto.

Olen saanut kokea paljon merkityksellisiä kohtaamisia muiden asukkaiden ja tietenkin ohjaajien kanssa. Olen Niittykodilla asuessani päässyt hyödyntämään omaa kokemustani kiertämällä puhumassa eri yksiköissä ohjaajille ja asukkaille kokemusasiantuntijan roolissa. Valmistuin tämän vuoden kesäkuussa kokemusasiantuntijaksi ja olen tämän syksyn aikana käynyt useammassa paikassa puhumassa kokemuksistani. Odotan jo innolla ensi vuoden puhujakeikkoja.

Kokemusasiantuntijan roolissa on henkilö, jolla on omakohtainen kokemus sairaudesta, vammasta, häiriöstä tai riippuvuudesta. Kokemusasiantuntijan kokemukset tarjoavat tietoa sairastamisesta, kuntoutumisesta, kuntoutujan arjesta, olemassa olevien palvelujen toimivuudesta ja uusien palvelujen tarpeesta.

Kokemusasiantuntija toimii yhdessä työntekijöiden kanssa tarjoten entistä parempaa ymmärrystä asiakkaan kokemuksista. Tämä on yksi keino varmistaa asiakkaiden osallisuutta palveluissa”, kertoo Solumin palvelujohtaja Päivi Antila-Kokko.

 

Poppoo on Solumin Mielenterveys & Päihde -yksiköiden yhteinen harraste- ja vapaa-ajantoimintaryhmä. Poppoon tarkoituksena on tukea asukkaita kuntoutumisessa ja luoda yhteisöllisiä harrastemahdollisuuksia. Useamman vuoden perinteenä on ollut Poppoon festarit, joiden järjestämiseen osallistuvat kaikki Mielenterveys & Päihde -yksiköt. Poppoon toiminta muovautuu aina asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Tutustu Mielenterveys & Päihde -yksiköiden elämään Instagramissa @solummielenterveys

Einon nimi on muutettu hänen yksityisyyden vuoksi.