solum mielenterveys ja pähde

Ninni on asunut Solumin Niittykodin & Vuorikodin Mielenterveys ja Päihde -yksiköissä neljän vuoden ajan. Tutustu Ninnin kokemuksiin ja arkeen Solumin yksiköissä!

”Olen saanut olla oma itseni, ja se on ollut tosi tärkeää kuntoutumisen kannalta”

Olen asunut yhteensä 4 vuotta Niittykodin ja Vuorikodin yksiköissä, eikä minulla ollut tätä ennen kokemuksesta kuntouttavista asumispalveluista. Molemmissa yksiköissä koko asumisyhteisö, muut asukkaat ja ohjaajat, ovat avoimia ja ymmärtäväisiä. Koko tänä aikana, kun olen asunut Niittykodilla ja Vuorikodilla, olen saanut olla oma itseni – se on ollut tosi tärkeää kuntoutumiseni kannalta.

Olen myös oppinut ottamaan asiat rennommin: etenkin sen suhteen, mitä muut ihmiset ajattelevat. Muutan seuraavaksi omaan asuntoon ja olen tästä todella innoissani!

Arkea, reissuja ja yhteisöllisyyttä

Ajasta asumisyksiköissä on jäänyt paljon hyviä reissumuistoja ja hetkiä mieleen. Olen erityisesti tykännyt olla mukana käsityöryhmissä ja muussa Poppoon toiminnassa mukana. Poppoon festarit ovat olleet hauskoja: hyvää fiilistä, hauskaa ohjelmaa ja hyvät tarjoilut.

Kaikkein tärkeintä ja kuntouttavinta on ollut vertaistuki, jota olen saanut muilta asukkailta. Näitä hetkiä ja keskusteluja muiden asukkaiden kanssa voisin kutsua terapeuttisiksi. Vahva yhteisöllisyys on ollut äärimmäisen tärkeää. Paras asia mielestäni on, kun ohjaajilla on aikaa tulla viettämään meidän asukkaiden kanssa hetkiä; juttelemaan ja olemaan yhdessä. Tämä on ollut tärkeä osa kuntoutusta. Minulla on ollut koko tämän ajan tunne, että asukkaista välitetään. Solumilla tuetaan kuntoutumista hirveän hyvin: ohjaajat osaavat lukea tilanteita ja ohjata toimintaa.

Minulle tulee ikävä muita asukkaita, sillä osasta on tietenkin ajan saatossa tullut hyviä ystäviäni. Myös omia ohjaajia tulee ikävä, mutta he ovat kyllä sanoneet, että aina saa tulla käymään vaikka kahvilla.

Oma tavoitteeni on kuntoutua työkykyiseksi ja olen saanut Solumilta hyvät eväät kuntoutuksen tueksi. Olen kuntoutunut hyvin, ja ohjaajat ovat vahvistaneet tunnetta siitä, että varmasti pärjään! Minulla on selvät sävelet siitä, mitä pitää huomioida, kun asun jatkossa itsekseni.

 

Poppoo on Solumin Mielenterveys & Päihde -yksiköiden yhteinen harraste- ja vapaa-ajantoimintaryhmä. Poppoon tarkoituksena on tukea asukkaita kuntoutumisessa ja luoda yhteisöllisiä harrastemahdollisuuksia. Useamman vuoden perinteenä on ollut Poppoon festarit, joiden järjestämiseen osallistuvat kaikki Mielenterveys & Päihde yksiköt. Poppoon toiminta muovautuu aina asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Tutustu Mielenterveys & Päihde -yksiköiden elämään Instagramissa @solummielenterveys

Ninnin nimi on muutettu hänen yksityisyyden vuoksi.