Solum Lastensuojelun Nuorisokoti Kallio Karkkila

Nuorisokoti Kallio on yksi Solumin kolmesta 7-paikkaisesta lastensuojelun erityisyksiköstä. Nuorisokodeissa tarjoamme 10–17-vuotiaille nuorille turvallisia rajoja ja kasvatusta. Yksikkömme ovat erikoistuneet psyykkisesti ja/tai päihteillä oireilevien lasten ja nuorten hoitoon, kasvatukseen ja kuntoutukseen.

Omassa rauhassa mutta sopivan lähellä

 

Solum Lastensuojelu Nuorisokoti Kallio Karkkila yksikön johtaja Anne Koskela

Nuorisokoti Kallion yksikön johtaja Anne Koskela.

Nuorisokoti Kallio sijaitsee maaseutumaisessa ympäristössä Karkkilan keskustan tuntumassa. Meiltä on hyvät kulkuyhteydet lähialueen isompiin kaupunkeihin; pääkaupunkiseutu, Lohja, Forssa ja Riihimäki ovat alle tunnin matkan päässä.

”Karkkila on nimensä mukaisesti aika makea paikka! Koti luonnon ympäröimänä, mutta kuitenkin lähellä pääkaupunkiseudun palveluita, on mitä parhain ympäristö nuorille kasvaa” kertoo yksikön johtaja Anne Koskela.

Metsäisellä tontillamme liikkuu peuroja, kauriita ja kettuja, joiden touhuja seuraamme ahkerasti. Myös koirakaverit käyvät säännöllisesti tapaamassa nuoria. Hyödynnämme myös muita Karkkilan upeita ulkoilumahdollisuuksia, esimerkiksi laavuretkiä järjestämällä. Karkkilassa on hyvät harrastusmahdollisuudet erilaisen urheilun ja kulttuuritoiminnan parissa.

 

Vaikuttavaa kasvatusta ja kuntoutusta

Tarjoamme lastensuojelulain perusteella sijoitetuille lapsille, nuorille sekä heidän perheilleen yksilöllisestä tarpeesta lähtevää kasvatus-, hoito- ja kuntoutustyötä. Nuorisokodeillamme on valmius vastata erilaisiin kriisitilanteisiin ympäri vuorokauden.

Työotteemme nuorten kanssa perustuu voimavarakeskeisyyteen, luottamuksellisuuteen ja toiminnallisuuteen. Teemme suunnitelmallista menetelmätyöskentelyä nuoren tarpeista lähtien. Osallistamme nuoria heidän omien asioidensa käsittelyyn, otamme heitä mukaan myös arjen toimintoihin. Keittiöstämme nouseekin usein leivonnaisten tuoksu!

”Vahvan psyykkisen hoitotyön tueksi meillä on käytettävissä psykiatrian erikoislääkärin konsultaatiomahdollisuus, joka mahdollistaa kiireellisen avun saamista etenkin kuntoutuspolun alkutaipaleella. Myös etävastaanottoajan sopiminen yhteistyölääkärillemme on mahdollista.” kertoo lastensuojelupalveluiden palvelujohtaja Jussi Savonen.

Yksiköidemme palveluiden perustan luovat

LATU-arviointipalvelu

POLKU-kuntoutusohjelma

REITTI-itsenäistymisvalmennus

ARVO-lisäpalvelu perhetyöhön

Kaikki palvelukokonaisuudet muokataan yksilöllisesti jokaisen nuoren kuntoutuksen tarpeita kuunnellen. Perhetyö on kiinteä osa kaikkia palveluitamme.

“Kodinomaisina erityisyksikköinä tarjoamme nuorille elämänmakuista arkea, jokaisen nuoren yksilölliset erityispiirteet huomioiden.”

Meidän Kallio

Meillä tehdään työtä suurella sydämellä. Nuoremme ovatkin kommentoineet: ”Kalliossa heillä on hyvä ja turvallinen olo, Kallio tuntuu toiselta kodilta”.

Arjen kuntoutustyön, koulunkäynnin ja hoitokontakteista huolehtimisen ohella päivittäiseen toimintaan kuuluu yhteinen tekeminen nuorten kanssa. Lautapelit ovat meillä kovassa suosiossa ja jopa siivouspäivät sujuvat leppoisissa merkeissä. Iltaisin talon täyttää nauru ja hassuttelu, meillä viihtyvät niin nuoret kuin työntekijät!

 

Solum Lastensuojelu Nuoriskoti Kallio Karkkila sisäkuvaNuoriskoti Kallio Karkkila sisäkuva

Yhteistyöverkostomme

Teemme työtä moniammatillisen yhteistyöverkoston kanssa. Palveluiden saatavuus sekä perus- että erikoissairaanhoidossa on alueellamme hyvä. Oppilaitosyhteistyö Karkkilan yhteiskoulun kanssa toimii erinomaisesti, koulu vastaa hyvin oppilaiden erityisopetuksen tarpeisiin.

Nuorisokoti Kallio

Maikkalantie 26
03620 Karkkila
044 734 3894 (24/7)

Anne Koskela
Yksikön johtaja
044 717 7179
anne.koskela@solum.fi

Jussi Savonen
Projektijohtaja, Lastensuojelu
044 754 5435
jussi.savonen@solum.fi

Lue lisää lastensuojelupalveluistamme >>