solum perhekoti sandsund

Solum Ammatilliset perhekodit on avannut uuden perhekoti Sandsundin Tampereelle historialliseen kiinteistöön. Ammatillinen perhekoti Sandsund tarjoaa luvanvaraista, ympärivuorokautista ja kodinomaista lastensuojelun sijaishuoltoa seitsemälle 0–17-vuotiaalle lapselle, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta kasvussaan ja kehityksessään.

Solumin Ammatillisten perhekotien perustehtävänä on tarjota lapselle välittävä, lämminhenkinen ja kodinomainen sijaishuoltopaikka, jossa perhekotivanhemmat ovat vahvasti läsnä. Maaliskuussa 2024 toimintansa aloittaneen perhekoti Sandsundin vanhemmilla on aikaisempaa kokemusta perhekotivanhemmuudesta sekä sijaisvanhemmuudesta.

”Perhekoti – vähän erilainen, mutta silti aika tavallinen perhe.”

Perhekodin vanhempina toimivat Kati ja Jani Pusa, joilla on pitkä kokemus lastensuojelun sijaishuollosta. Perheeseen kuuluu entuudestaan kaksi sijoitettua lasta sekä perhekoira Ruut.

“Olemme olleet ensimmäisen kerran perhekodin vanhempina vuosina 2006-2008 ja sen jälkeen toimineet tuki- ja sijaisperheenä. Kokemusvuosia lastensuojelutyöstä minulle on kertynyt monipuolisesti 17 vuoden ajalta”, kertoo perhekodin äiti Kati Pusa.

Hotelli Sandsund on nyt Perhekoti Sandsund

Ammatillinen perhekoti toimii historiallisessa Villa Sandsundin kiinteistössä, jonka on suunnittelut suomalainen arkkitehti Carl Birger Federley vuonna 1912. Herrainmäki Tampellan kaupunginosassa on perhekodin toiminnalle mitä mainioin ympäristö. Perhekoti sijaitsee rauhallisella puistomaisella alueella useiden historiallisten rakennusten keskellä. Tampereen keskusta on lyhyen kävelymatkan päässä – samoin Tammekosken rantaraitit. Villa Sandsundin tiloissa on aistittavissa ihanaa historian havinaa.

“Ennen perhekotitoiminnan aloittamista teimme pieniä muutoksia rakennuksessa lastensuojelulain vaatimusten mukaisesti. Kiinteistö oli alkujaankin todella hienossa kunnossa”, toteaa Solum Ammatillisten perhekotien liiketoimintajohtaja Niklas Grönlund.

perhekoti sandsundin keittiö

Perhekodin elämää

Perhekoti Sandsundin elämä rakentuu perhekodin lasten ja vanhempien arjen askareiden ympärille. Perustehtävä on mahdollistaa lapsille turvallinen ja vakaa koti, pysyvät vanhemmat sekä johdonmukainen kasvatus. Perhekotiin sijoitetuilla lapsilla on monenlaisia taustoja, jotka vaativat ammatillista osaamista kohdata lapsia arkisissa tilanteissa.

“Perhekodissamme on mahdollista auttaa lapsia muun muassa neuropsykiatristen haasteiden kanssa. Tärkeintä on sijoituksen aluksi arvioida, onko lapsi perhehoitokuntoinen”, kertoo Kati Pusa.

Usein lapsen edunmukaista on pitkäaikanen sijoitus, joka mahdollistaa lapselle pysyvän ja vakaan kasvuympäristön.

 

Lue lisää lastensuojelu- ja perhekotitoiminnastamme >>