Solum mukana Asunnottomien yössä 17.10.2024.

Asunnottomien yötä vietetään 17. lokakuuta. Tänä vuonna päivän teemana on Piilossa asunnottomana. Solum on mukana Asunnottomien yön tapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla.

VVA ry:n järjestää Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen päätapahtuman Kansalaistorilla Helsingissä to 17.10. klo 15-22, Musiikkitalon ja Keskustakirjasto Oodin välissä. Asunnottomien yön kansanliike syntyi yli 20 vuotta sitten ja tapahtuma järjestetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä.

Nopeasti apua asunnottomille

Solum on ollut useana vuonna mukana Asunnottomien yön -tapahtumassa mm. Tampereella ja Jyväskylässä. Tänä vuonna olemme ensimmäistä kertaa mukana Helsingin tapahtumassa Kasalaistorilla. Olemme omalla palveluntuotannollamme vahvasti mukana tuomassa apua asunnottomien tilanteeseen Helsingin alueella. Kuluneen vuoden aikana olemme avanneet kaksi hätämajoitusyksikköä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Hätämajoitusyksiköidemme tehtävänä on järjestää tilapäistä asumista asunnottomille päihde- ja/tai mielenterveysasiakkaille, liikkuvalle väestölle sekä paperittomille ulkomaalaisille. Palvelutuotanto ja asiakasohjaus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen kanssa.

Hätämajoitus Lauttasaari

Lauttasaaren hätämajoitusyksikön tehtävänä on järjestää tilapäistä asumista asunnottomille päihde- ja/tai mielenterveysasiakkaille. Yksikössä on 40 asiakaspaikkaa, joista puolet ovat päihteettömiä ja puolet päihteitä käyttäville.

Jos haluat päästä majoittautumaan Lauttasaaren hätämajoitusyksikköön, sinun tulee ottaa yhteyttä Hietaniemen palvelukeskukseen (24/7) puhelimitse 09 310 46628 tai menemällä paikan päälle Hietaniemen palvelukeskukseen (Hietaniemenkatu 5 b, 00100 Helsinki)

Paperittomien hätämajoitus Pitäjänmäki

Pitäjänmäen hätämajoitusyksikön tehtävänä on järjestää tilapäistä asumista paperittomille täysi-ikäisille asiakkaille. Yksikössä on 90 asiakaspaikkaa ja yksikkö on päihteetön.

Jos haluat päästä majoittumaan Pitäjänmäen hätämajoitusyksikköön, sinun tulee ottaa yhteyttä Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen (vain arkisin klo 8-16) puhelimitse 09 310 5015 tai menemällä paikan päälle Kalasatamaan osoitteeseen Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki.

Nähdään Asunnottomien yö -tapahtumassa

Tervetuloa kohtamaan ja keskustelemaan tapahtuman aikana. Mukana tapahtumassa on hätämajoitusyksiköiden henkilökuntaa sekä yksiköiden palveluntuotannosta vastaava palvelujohtaja Päivi Antila-Kokko.

Lisätietoja hätämajoitusyksiköiden toiminnasta antaa:

Päivi Antila-Kokko
Palvelujohtaja
050 410 7231
paivi.antilakokko@solum.fi

Lauttasaaren hätämajoitus
Joanna Niemi, yksikön johtaja
044 724 1359
joanna.niemi@solum.fi

Pitäjänmäen hätämajoitus
Katja Laine, yksikön johtaja
044 724 1457
katja.laine@solum.fi

Töihin hätämajoitusyksikköön?

Oletko kiinnostunut työskentelemään asunnottomien hätämajoitusyksiköissä? Jätä meille avoin hakemus >>